Maćehinski odnos gradske uprave prema nekim sisačkim naseljima mora prestati

Aktualno 7. ožujka 2013

Stanovnici sisačkog radničkog naselja Kanak o minimalnoj komunalnoj opremljenosti mogu samo sanjati, a u to se uvjerila i kandidatkinja za gradonačelnicu Kristina Ikić Baniček sa koalicijskim kolegama iz HNS-a i HSU-a. Ceste bez asfaltnog pokrova, sa rupama i blatnim lokvama svakodnevica su Siščana koji uredno uplaćuju prirez, komunalije i doprinos u sisački proračun, a gradonačelnik im zauzvrat nije u stanju niti asfaltirati ulicu s uređenom odvodnjom i nogostupom.

U razgovoru sa 40-ak stanovnika naselja Kanak, kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSU za gradonačelnicu istaknula je da Sisak ne može iskoristiti sve svoje potencijale i smatrati se uređenim gradom dok god i onaj tko živi u strogom centru i onaj tko živi u naselju Kanak ili Galdovu Kaptolskom ili Zelenom Brijegu nemaju istu razinu komunalne infrastrukture.

Djeca roditelja na Zibelu moraju imati iste uvjete za igranje, sigurno kretanje ulicom i osvjetljenost prometnica kao i djeca u Capragu ili na Viktorovcu. I dok god Grad vode ljudi koji ga uređuju po principu gdje im živi više članova stranke, Siščani se nemaju čemu nadati. Zato je nužno da na svibanjskim izborima svi pokažu hrabrost za promjene!