Započeo projekt opremanja škola garderobnim ormarićima

Najave 19. lipnja 2015

1911294_848947005140485_5826667859363131453_o

Početkom nove školske godine učenike osnovnih škola Viktorovac i I. Kukuljevića dočekat će novi garderobni ormarići u koje će moći smjestiti svoje udžbenike, a novi ormarići ukrasit će i garderobe mališana u objektima Sunce DV Sisak Novi i Ciciban DV Sisak Stari. Vrijednost ovog dijela projekta je oko 260 tisuća kuna. Zahvaljujem sponzorima OTP banci, INA Rafineriji nafte Sisak, Mlinu i pekarama i Libusoftu što su prepoznali inicijativu da poboljšamo standard naših mališana u vrtićima i učenika u osnovnim školama. U ovom trenutku novac je osiguran za uređenje samo dijela objekata, no vjerujem kako će se pronaći još društveno odgovornih tvrtki koje će se odazvati mom pozivu i pomoći nam da stvorimo kvalitetnije uvijete u školam i vrtićima – kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Zahvalila je donatorima koji su se odazvali njenoj molbi da se zajedničkim sredstvima Grada Siska i donatora ugrade i urede garderobni ormarići u vrtićima i školama.
Koliko su ormariću vrtićima stari posvjedočile su i ravnateljice dječjih vrtića Sisak Novi i Sisak Stari, Ljubica Ivšić i Nataša Andučić, koje trenutne vrtićke ormariće pamte još iz dana kad su počele raditi u svojim vrtićima.
-Garderobni ormarići slika su i vrtića jer je to ono što roditelji vide čim uđu u vrtić. Hvala donatorima, koji su nam i do sada pomagali pri uređenjima naših prostora, a sad će pripomoći da budu još ljepši – jednoglasno su komentirale ravnateljice.
Sponzorima i Gradu Sisku zahvalile su se i ravnateljice osnovnih škola Bogdanka Prelošćan i Željka Birač jer će to osnovnoškolcima biti od velike koristi.
-U našoj školi nastava je kabinetski organizirana pa će našim učenicima biti znatno olakšano time što neće morati nositi teške torbe već će imati mjesto gdje će moći biti njihove stvari– kazala je ravnateljica Birač.
Osnovna škola Viktorovac, kazala je ravnateljica Prelošćan, po prvi puta će dobiti ovakve ormariće na čemu je zahvalna Gradu i donatorima.
Damir Butković, direktor Rafinerije nafte, poručio je kako će Rafinerija nafte i ubuduće pomagati lokalnoj zajednici, a posebice ga veseli što se ova donacija odnosi na poboljšanje standarda djece. Mlin i pekare, kazala je pak direktorica Vesna Butorac, pomaže sukladno svojim mogućnostima, no u sklopu svojih mogućnosti uvijek će pronaći način kako poboljšati standard u ovom gradu.
Dražen Božić iz OTP banke, banke koja je već dugogodišnji partner grada Siska na raznim projektima, kazao je kako se veseli što će ovaj novac biti utrošen na podizanje učeničkog standarda, a Gabrijela Brnjac iz Libusofta što se ulaže vrtiće jer je i sama kao majka vrtićkog djeteta svjesna koliko je bitno.