Hypo Alpe Adria banka traži od SDP-a Sisak uklanjanje plakata s porukom “Radničko NE Hypogradu”

Press 30. siječnja 2013

Iz gradske organizacije SDP-a Sisak javljaju da Hypo Alpe Adria banka “ucjenom pokušava zaustaviti distribuciju plakata kojima se oglašava proslava Međunarodnog praznika rada u Sisku”, te da je prijetnja tužbom naslovljena na predsjednicu Kristinu Ikić Baniček “od koje se traži uklanjanje plakata na kojem je ilustracija nilskog konja koji napada grad uz poruku – Radničko ne Hypogradu”.

“S obzirom da SDP Siska nije ”tendenciozno vadio stvari iz konteksta” kako u svojoj poruci navodi Hypo banka već dosljedno i odgovorno upozorava građane Siska i javnost na opasne i pogubne posljedice gradnje sportske dvorane koja će gradsku blagajnu Siska dovesti na prosjački štap, SDP Siska neće ukloniti svoje plakate kojima poziva građane na proslavu 1. svibnja”, pišu iz sisačkog SDP-a.
Iz stranke očekuju da se Hypo banka ispriča zato što pokušava naplatiti 450 milijuna kuna za gradnju sportske dvorane – “besmislenog projekta”, zbog kojeg će, kako kažu “Hypo banka narednih 26 godina polagati pravo na šestinu svih poreznih prihoda grada, a kada grad neće moći izvršavati svoje obveze iz ugovora kojim se obvezao na dužničko ropstvo Hypo banci, sva će vrijedna imovina Siska završiti na bubnju”.

Izvor: www.advance.hr