Hypo banka SDP-u prijeti tužbom zbog prvosvibanjskog plakata

Press 30. siječnja 2013

SDP Sisak primio je pismo u kojem mu Hypo Alpe Adria banka prijeti tužbom. Banka želi zaustaviti distribuciju plakata kojim se u Sisku obilježava proslava Međunarodnog praznika rada sa slogamom ””Radničko ne Hypogradu””, javlja Dnevnik.hr.

Hypo banka traži da se zaustavi daljnja distribucija tih plakata, te se traži i javna isprika sisačkog SDP-a zbog “nanošenja štete ugledu i poslovnim interesima Hypo Alpe Adria banke”.

Sisački SDP se na plakatima osvnruo na odluku Gradskog vijeća da pod hipoteku Hypo banke stavi gradsku imovinu, uključujući i gradske socijalne stanove, u vrijednosti od 100 milijuna kuna, a radi gradnje sportske dvorane čija je cijena s prvotnih 150 skočila na 400 milijuna kuna. U pismu Hypo banka navodi kako banka poštuje pravo na slobodno izražavanje, no da je riječ o neprimjerenom i tendencioznom oglašavanju, prilikom kojeg je stvar izvučena iz konteksta.

Predsjednica sisačkog SDP-a Kristina Ikić Baniček tvdi da na spornom plakatu nema nikakvog izvlačenja stvari iz konteksta, a dodala je i kako se plakati neće ukloniti.

Izvor slike i teksta: www.poslovni-savjetnik.com