SDP-ovci uzvraćaju Novaku

Press 4. veljače 2013

Članovi gradskog SDP-a u Sisku održali su danas tiskovnu konferenciju. Tema je bila gradnja sportske dvorane. Osvrnuli su se na jučerašnji medijski istup Veljka Novaka. Njegov poziv USKOK-u da dođe i istraži stvari oko nove sportske dvorane može se tumačiti samo kao strah, kazala je SDP-ova Kristina Ikić Baniček:

“Pa kad se već razbacujemo s pozivima, uputila bih javni poziv USKOK-u da istraži čiji su to kamioni odvozili otpad s lokacije na kojoj se želi izgraditi nova sportska dvorana i kada je već tako slavodobitno objavio da je skinuta hipoteka sa socijalnih stanova, postavlja se pitanje zašto je uopće trebala biti stavljena.”

Postavila je pitanje što je zauzvrat banka dobila ako se odrekla trideset stanova nakon što je s njima Novak pregovarao. Ikić Baniček je konstatirala kako je sada Novak počeo optuživati nekog nepoznatog da su u projektu propusti gradskih službi te on s tim nije imao veze.

“Da li je nepoznati netko potpisao ugovor od 198 milijuna kuna?”, pitala je Ikić Baniček.

SDP-ov gradski vijećnik Davorko Vidović je kazao da je po Pintarićima i Novacima Sisak još jednom posvjedočio da je mračna oaza bizantijskog obnašanja vlasti:

“Pri tome mislim na licemjerje, sitnu, malu podmuklu lukavost, na prevrtljivost, mislim na nepotizam, urotničko ponašanje, tajne sporazume, prebjege, kupovanje vijećnika. Ovo naglo prevrtanje, dodatno ponižava građane Siska, posebno je ponižavajuće za sve one građane koji su se dali zavesti i dati svoj glas takvim ljudima kao što je Veljko Novak.”, dodao je Vidović.

Nikola Tadić je ocijenio kako u sadašnjoj gradskoj vlasti postoji kontinuitet neodgovornosti, iracionalnosti, pohlepe: “Od prije nekoliko godina kad su nasiljem uzeli vlast do ovih bahatih egoističnih iracionalnih odluka. Ta vlast ne zaslužuje drugo nego da ode. Građani moraju biti kritični. Dolaze lokalni izbori i građani moraju ocijeniti ljude i stranke koji su uvukli Sisak u dužničko ropstvo Hypo banke. Glavni akteri sada nastoje odgovornost prebaciti na administraciju grada.”, dodao je Tadić.

Izvor: www.portal53.hr