Koalicija SDP-HNS-HSU u Sisku poziva na hrabrost za promjene

Aktualno 27. veljače 2013

Gradske organizacije SDP-a i HSU-a Sisak te HNS- Podružnica Sisak, potpisale su danas Koalicijski sporazum kojim se utvrđuje zajednički nastup na izborima za gradonačelnika, zamjenike gradonačelnika i članove Gradskog vijeća Grada Siska na predstojećim lokalnim izborima, a potvrđuje se Kristina Ikić Baniček kao kandidatkinja koalicije za gradonačelnicu Grada Siska i nositeljica zajedničke kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Siska.

«Situacija u našem Sisku je toliko teška da odluka o tome trebamo li ili ne izaći na izbore, i to svi zajedno, nije pitanje nečije osobne ambicije ili želje već je to pitanje društvene odgovornosti prema našim sugrađanima, a posebno prema našoj djeci. Imam hrabrosti reći dosta izostanku vizije u vođenju Grada, imam hrabrosti reći dosta političkoj korupciji i dodjeljivanju radnih mjesta podobnima te nespremnosti vlasti da se suoči s izazovima krize. A dokazala sam i da imam hrabrosti reći dosta Hypo banci koja u zalog želi naš Grad, a oni ga spremno bacaju na koljena. Vlast u izbore ide s onim što je ostvarila, a kada se napravi rezime Pintarića i Novaka, ostaje pitanje odakle im uopće sram da izlaze pred građane i ponovo traže povjerenje kada nisu napravili ništa i ostavljaju samo dubioze i dugove. Pred Siščane izlazim čista obraza i nudim svoju energiju, svoju hrabrost, svoju struku i nadu te ih pozivam da smognu dovoljno građanske hrabrosti da izbore promjenu», izjavila je Kristina Ikić Baniček, kandidatkinja koalicije za gradonačelnicu Grada Siska.

Vlado Andučić, predsjednik sisačkog HNS-a izjavio je: «Našim potpisima danas izražavamo podršku  gospođi  Kristini Ikić Baniček kao kandidatkinji  koalicije za gradonačelnicu Grada Siska te nositeljicu zajedničke kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Siska. Riječ je o osobi koja je, uz svoj predan i odgovoran rad specijalistkinje za EU fondove, supruge i majke, našla vremena i uložila puno energije i truda u političkoj areni našega grada, gdje kao vođa sisačke oporbe nažalost nije nailazila na razumijevanje, a često ni elementarno političko i ljudsko uvažavanje od strane naših konkurenata. Kao još uvijek rijetka predstavnica podzastupljenog spola u politici, spremno je prihvatila sve izazove i pokazala da se može ostati čvrst, i bezkompromisan u borbi za jednu novu viziju europskog Siska.Na nama je da je podržimo, i zajedničkim snagama našu stručnost, sposobnost i spremnost stavimo u funkciju promjene odnosa i ostvarenja vizije modernog europskog Siska po mjeri svojih građana.»

Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Borislav Curić je istaknuo da je HSU stranka demokratskih i socijalnih vrijednosti te je sasvim bilo očekivano da će biti dio pobjedničke koalicije predvođene SDP-om i kandidatkinjom za gradonačelnicu Kristinom Ikić Baniček. “HSU je jedina umirovljenička parlamentarna stranka, te sam siguran da će večina sisačkih umirovljenika prepoznati želju HSU-a za promjenama u Sisku te iste podržati.”, zaključio je Curić